Fackförbund för företagare

fackförbund företagAtt vara ansluten till ett fackförbund kommer naturligt för många anställda, men det många företagare efterfrågar är ett liknande stöd och skydd för den som driver företaget. Faktum är att det finns fackförbund där även företagare kan få i stort sett samma stöd och hjälp som en anställd person får.

Det är inte vanligt att större företag tecknar stöd och skydd för sin verksamhet genom ett fackförbund, men om man är egen företagare så finns det ett fullgott skydd och förmånliga försäkringar att få. Större företag ansluter sig vanligen till ett kollektivavtal men det är främst för att samtliga anställda skall ha ett fullgott skydd och få tillgång till hjälp.

Fackförbund för företagare

Hos fackförbund som erbjuder hjälp och skydd för företagare får du bland annat:

Inkomstförsäkring
En kompletterande försäkring som tillsammans med a-kassan kan ge upp till 80% i ersättning om du skulle bli utan ditt arbete.

Person- och sjukvårdsförsäkringar
Ett fullgott skydd för både olyckor och sjukdomar om de skulle inträffa. Premierna är ofta låga och har förmånliga villkor som ger ett tryggt skydd.

Pensionsparande
En företagare har inte riktigt samma villkor när det gäller tjänstepension som en anställd har, därför är det bra att ha en extra pensionsförsäkring. Detta gör att du som företagare får likvärdig pension som en anställd.

Rådgivning och coachning
genom att ansluta dig till ett fackförbund så får du rådgivning kring allt som har med ditt företagande att göra, t.ex juridik, ekonomi och affärsutveckling.

Du kan även i vissa fall få bidrag för att utveckla verksamheten.

Rabatter och förmåner

De flesta fackförbund har samarbeten med olika företag där du kan få rabatter och speciella förmåner. Bland dessa förmåner brukar kurser och diverse aktiviteter ingå där du kan utveckla din kompetens och nätverka med andra företag.