Investering i utlåning

investering kurvaDet är ingen nyhet att företag som har mycket god likviditet och stora tillgångar letar efter sätt att investera sina pengar för att få dem att växa. Att placera i sparkonton och fonder är många gånger inte tillräckligt lönande, man letar i stället efter alternativa placeringar och investeringar som ger högre avkastning.

Aktiehandeln har alltid varit populär och är ett bra alternativ så länge man vet vad man gör och framför allt har tid att hantera det.

Utlåningsbranschens tillväxt

Behovet för att låna pengar har alltid varit stort och det blir faktiskt större. Bara de senaste åren har antalet kreditbolag utökats enormt mycket och det är främst av två anledningar. Det stora behovet av att låna pengar är så pass stort att marknaden inte ännu är mättad. Med tanke på de höga räntor som kreditbolagen tar ut så är det också en utmärkt investering att låna ut sina pengar till privatpersoner.

I vissa fall startar företag sin egna utlåningsverksamhet genom att endast ansöka om en licens hos Finansinspektionen. När företaget sedan är licenserat så kan de snabbt skapa en webbsida, en kundtjänst och sedan börja sin marknadsföring och utlåning.

Det förekommer också att företag investerar pengar i annat, befintligt kreditbolag för att sedan få en snabb och hög avkastning när de utlånade pengarna återbetalas.

Snabblån – En god investering

Snabblån är lån där kreditbolagen tar ut högst ränta och samtidigt får sina lån återbetalda snabbast. Detta gör att mindre kreditbolag med snabblån är de mest attraktiva bolagen att investera i. Det enda som talar emot investeringsmodellen är kreditrisken där vissa återbetalningar helt enkelt kan utebli. Kreditrisken är olika stor beroende på vilket kreditbolag det är och hur utlåningsprocessen ser ut.

Den effektiva räntan för ett helt vanligt snabblån hos de största kreditbolagen kan ligga på mellan 80% till över 1000% i årsränta och det är väldigt vanligt att låntagare förlänger sina lån. Detta ger en enorm avkastning och med rätt avtal med kreditbolaget så kan man alltså göra en riktigt lyckad investering.

Snabblånens framtid

Vi spår att lånebranschen kommer att fortsätta att växa i stadig takt. Vi tror dock att regeringen kommer att eskalera sitt arbete med att införa nya regler och gränser för kreditbolagen, just för att minimera risken för utlåning till icke kreditvärdiga personer.

Att investera i snabblån är lite av en moralsak. Branschen är väldigt svartmålad och kritiserad för att så många privatpersoner går i skuldfällor. Därför måste man rannsaka sig själv och sin egna moral för att göra en investering i branschen.