Marknadsföring av kreditbolag

Ett populärt sätt att tjäna extra pengar på internet är att skapa leads till andra företag. Många företag, framför allt de som har en digital produkt, betalar gärna för relevant trafik till sin sida eller sina tjänster. Detta görs ofta genom provision dvs. man får betalt när man skapat en kund eller en försäljning till sin partner.

sms lån kreditbolagOm man har mycket trafik till sin webbsida bör man fråga sig vilken typ av produkter ens besökare kan tänkas vara intresserad av. En blogg om mode har förmodligen många besökare och följare som är intresserade av mode och kläder, vilket således kan bli en bra konverterande trafik för en modebutik på nätet. En bransch som satsar väldigt hårt på leadsgenerering är kreditbranschen, där banker och kreditbolag köper trafik från andra webbplatser. Trafiken kan komma genom rena länkar och rekommendationer samt genom annonser som placeras strategiskt på olika bloggar och webbplatser. Ett bra exempel på detta är portaler som jämför sms lån på nätet. Du kan t.ex. besöka SverigeKredit som låter dig hitta ett bra lån. Jämför på Sverigekredit och välj den långivare som ger dig det billigaste lånet.

Där listas kreditbolag och alla deras villkor så att besökaren enkelt kan jämföra kreditbolagens sms lån och välja det som passar och har bäst villkor. Portalens funktion har ett högt värde för besökaren och det skapar en stor mängd relevant trafik som också har hög chans att bli kunder hos kreditbolagen. Det gäller alltså att fånga rätt sorts trafik som är lågt fram i köpprocessen och sedan hjälpa dessa att ta ett beslut, då kan man tjäna en bra summa pengar.